Бившият треньор ЦСКА Любослав Пенев разкри някои от причините за раздялата си с клуба в предаването “Тази сутрин” на bTV. Той хвърли яснота и за поставените му изисквания да гарантира спечелването на шампионската титла. Пенев разкри, че е предлагал да му бъде намалена заплатата и парите не са били най-важната причина за раздялата му с клуба. Вчера bTV анонсира, че днес ще бъде излъчено интервюто на бившия треньор на ЦСКА, а днес стана ясно, че цялото интервю ще видим в предаването “Зона Спорт” в неделя.

"Няма да позволя на никого да се опита да ме уволни по такъв жалък и долен начин. Искам да се знае, че в сила вече е споразумение. Подписано е от мен и собствениците на ЦСКА, според което се разделяме по взаимно съгласие, заяви Любо Пенев. - Не е истина, че сме се скарали за пари. Аз бях последният човек, на когото са платили. На мен са дължали най-много заплати, но не съм правил проблеми за това. Държах първо да бъдат изчистени парите на футболистите.”

“Колкото до случая с банковата гаранция, която бе внесена, за да мога да напусна България за мача с Фулъм, никой не ми е помогнал. Аз си помогнах сам в случая с банките. Сумата, която бе внесена, бе от заплати, които клубът ми дължеше. Това са пари, които съм заработил, но просто са били забавени. Щеше да бъде помощ, ако собствениците на ЦСКА бяха внесли пари, които в бъдеще аз щях да заработя. Все едно са ми платени авансово.”

“До раздялата се стигна, защото това решение бе взето отдавна от ръководството на клуба. Явно не ме харесаха като треньор, не харесаха методите ми. Не е вярно, че съм искал пари. За 10 месеца съм говорил за пари 3 пъти. Само съм питал кога момчетата ще получат заплатите и премиите си. Трябваше да намаля напрежението. Дори предложих да ми бъде намалена заплатата, само моята, но не и на помощниците. След това предложих да работя в клуба до края на сезона, въпреки че договорът ми бе до 2011 г. След края на първенството аз и кондиционният треньор Давид щеше да си тръгнем без лоши чувства. Щеше да се спестим на клуба нашите заплати за 1 година”, разкри бившият треньор на “армейците”.

“Гаранции за титла? В съвременния футбол никой не може да гарантира спечелването на шампионска титла. Ако искаш гаранция, купуваш си микровълнова и получаваш гаранция за 2 години. Ако искаш по-голяма гаранция, купуваш си по-скъп електроуред. Първоначалната идея бе да се работи 2 години, за да се изгради основа за по-сериозни постижения. В края на миналата година изпълнителният директор на ЦСКА е говорил с чужденец за треньорски пост. Това не е лоялно. Аз бях лоялен 10 месеца и затова последен получавах възнагражденията си. Финансовата част от един договор за мен е на последно място, не е маловажно, но е на последно място. За мен по-важно е отборът да е добре, да върви напред. Никога обаче няма да бъда послушник, няма да се оставя да ме манипулират”, допълни Пенев./БЛИЦ