Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев почти сигурно ще освободи след края на сезона един от нападателите си. Според в. “Тема Спорт”, позовавайки се на източник от ловешкия клуб, става въпрос за сенегалеца Папе Алиуна Диуф. Африканецът е под наем при "оранжевите", които обаче няма да му предложат нов договор.
 
Диуф, който е собственост на Дакар Юнивърсити Клуб, записа дотук 14 мача за Литекс, в които отбеляза и два гола, но въпреки това не е впечатлил особено Любо и вероятно ще си ходи. Сенегалецът дойде в Литекс в средата на февруари и на него се възлагаха големи очаквания.
 
В същото време стана ясно, че украинци са на път да отмъкнат трансферна цел на ловчанлии. Бразилецът Ерик де Оливейра от Газ Метан Медиаш е желан и от Карпати (Лвов), който спечели виза за Лига Европа и не възнамерява да жали средства за селекция.
 
25-годишният Оливейра е капитан на Газ Метан и е трансферна цел на румънските грандове Стяуа и Динамо (Букурещ). Представители на Литекс вече пътуваха да наблюдават играта на бразилеца на живо в северната ни съседка и са останали впечатлени от качествата му./БЛИЦ