Треньорът на Литекс Любослав Пенев даде пресконференцията си преди сблъсъка с "Левски". Утре от 18:00 часа "оранжевите" приемат "сините" в 1/4-финал за Купата на България.

- Г-н Пенев, с оглед събитията по време на последния мач Литекс - "Левски" какви са очакванията ви за предстоящия двубой?
- Настроението в моя тим е добро. Нормално е от време на време да прехвърчат искри. Има голям залог в утрешния двубой. И двата отбора искат да побеждават. Борят се и в "А" група. За по-предно класиране. Сигурен съм, че ще видим един добър футбол в Ловеч. Разбира се, ние преследваме класиране в следващия етап на турнира за Купата на България.

- Може ли неприятните инциденти от миналия мач с "Левски" да окажат напрежение, което да повлияе върху предстоящия?
- Това е минал мач. Беше преди време. Изиграха се доста срещи. Не виждам защо да го коментираме. ОК, случило се е. Имаше наистина нередни неща по време на онзи двубой. Но имаше и санкционирани. Така че трябва само да си извлечем необходимите поуки, за да не се повтарят подобни неща. Сигурен съм, че и двата тима осъзнават кое е било правилно, и кое не. Предишния мач с Левски е затворена страница за мен и не ме интересува. Гледаме към предстоящия.

- За кого мачът в сряда е по-важен - за вас, или за "Левски"?
- Не искам да коментирам другите отбори. Срещат се първия и втория в класирането. Очаквам да стане голямо дерби. Всеки отбор знае колко важен е той. Затова и ние, и "Левски" ще играем за победа. Аз отговарям за моя тим. Подготвени сме.

- Имате ли кадрови проблеми преди сблъсъка?
- Не, всички са на лице. Даже ще взема 20 футболисти на лагера. Ще отпаднат двама. Но искам всички да са до мен. Да бъдат на разположение.

- Факторът домакинство ще бъде ли предимство за Литекс?
- Обичаме да играем на нашия стадион. Така се падна по жребий. В предишните мачове бяхме гости. Сега сме домакини. Когато играят силни отбори, факторът домакинство помага, но не е определящ.

- Тактическото надиграване ще се окаже решаващо. Може ли има някаква изненада в тази връзка?
- Мисля, че и двата отбора се познаваме доста добре. Въпросът е кой ще изпълни по-добре тактическите указания. Ние се намираме в добра спортна форма. Надявам се, че ще продължим серията. Освен това очаквам стадионът да се напълни. Искам нашите фенове да дойдат на стадиона и да ни подкрепят. За да се възползваме от домакинството.

- Готов ли е Литекс за продължения и дузпи?
- Разбира се. Готови сме и за продължения, и за дузпи. Очакваме двубоя с "Левски" с настроение и желание. Сгъстеният цикъл преминава добре за нас. Първият мач с Академик мина. Сега чакаме втория. В неделя е третият. Този европейски ритъм на работа ми харесва.