Младият талант на ЦСКА Ивайло Чочев ще бъде повикан в мъжкия национален отбор за следващия квалификационен цикъл за Евро 2016. Селекционерът на лъвовете Любослав Пенев е останал впечатлен от голямото израстване на младока в последно време и възнамерява да го направи част от представителния тим. Чочев е бил наблюдаван от треньорския щаб на трикольорите в поредица от мачове, а срещу Локомотив (София) бе един от най-добрите на терена и вкара третия си гол в "А" група, пише "Тема Спорт". Преди това Ивайло отбеляза на Литекс и Любимец, а има и попадение срещу Хасково за Купата при 6:2.

Чочев показва голям напредък в сравнение с миналия сезон и към момента оправдава големите надежди, които му се възлагат. Той е налаган като твърд титуляр от Стойчо Младенов, което му позволява да трупа ценен опит. Чочев се представи силно и с младежкия национален отбор, което също е допринесло за решението на Любо Пенев. В ЦСКА 20-годишният талант играе като опорен халф, като на този пост има много голяма конкуренция в националния отбор. За титулярно място спорят Светослав Дяков, Владимир Гаджев и Симеон Славчев.

Чочев може да играе и като атакуващ полузащитник, където всъщност се чувства най-комфортно. За сметка на него от сметките на Пенев ще отпадне Емил Гъргоров. Бадема досега бе единственият национал на „армейците”. Заради своята напреднала възраст обаче той едва ли ще получи повиквателна отново. По същата причина от сметките на Любо са очаква да отпаднат и братята Йордан и Веселин Миневи.