Новият национален селекционер Любослав Пенев готви жесток режим за футболистите. Легендарният нападател е известен с реда и дисциплината в работата си, която ще изпитат и националите.

“Никой не е необходимо да се лишава от нищо, ако правят нещо, да е след мача, но не преди това, предишния ден. Всеки един клуб, всеки един национален отбор има вътрешен правилник, в него е обяснено абсолютно всичко. Докога да си на улицата, докога да пиеш и ядеш. В момента с помощниците ми изготвяме вътрешен правилник. Ако по време на работния процес на даден футболист му звънне телефонът, 200 евро глоба. Ако ми звънне на мен, защото съм забравил да си го изключа, 400 евро”, коментира Пенев.

“Много говорят за свободния режим при Димитър Пенев. Важно е да го разтълкуваш по правилния начин. По наше време и тренировките преминаваха както трябва, и мачовете по същия начин. И резултатите бяха на лице. При мен всичко е начертано до секундата, от първата до последната. Как няма да ме слушат, кой е треньорът, аз съм най-отгоре в йерархията. Аз поставям правилата, от тях обаче момчетата не трябва да се страхуват. Правя всичко заради общата ни работата. Който повикам и не е готов, не иска да се научи, няма смисъл да идва да си губи времето в националния отбор. Искам момчета, които показват воля за победа”, добави още Любо в предаване по ТВ7.

Бившият нападател на националния ни отбор коментира и незабравимата победа над Франция през 1993 година и годините след нея. “Щафетата не се предаде по най-добрия начин от нашето поколение до сега. Помня всичко за мача с Франция, как пристигнахме с Емо Костадинов след националния отбор, защото имахме проблеми с визите. При паса за гола - нищо необикновено. Аз не винаги съм играл като централен нападател, а и като халф”, заяви Пенев.

“Аз съм оптимист, вече мина един месец, откакто съм национален селекционер. Мисля, че нещата ще се получат. Трябва добра организация, ред, програмиране на всичко това, което трябва да се случи в следващите 4-5 месеца. Искам да изградим не четириетажна къщичка, а небостъргач. Знам, че ако не побеждаваме, ще се започне: “Бием му шута, гоним го, довиждане, не става.” Ще дам пример с американския национален отбор. След 8-годишна програма те започнаха да играят на световни първенства. Направиха отбор и са фактор. Трябва да се прояви разбиране. Не трябва какво толкова да измисляме, а да копираме”, завърши националният селекционер./БЛИЦ