Любо Пенев и Ангел Червенков се изправят тази вечер един срещу друг за първи път като треньори съответно на ЦСКА и Литекс.

Интересен факт е, че двамата бяха заедно в редиците на “червените” като футболисти. Червенков е привлечен през 1984 година, когато Любо Пенев прави първите си стъпки в мъжкия състав на ЦСКА. Двамата стават шампиони през 1987 година, когато “червените” печелят и купата на страната. В този сезон Червенков изиграва 18 мача и вкарва 1 гол, а Любо записва 27 мача с 19 попадения. След това настоящият треньор на Литекс преминава в Локомотив (Горна Оряховица), а по-късно и в Етър, с който става шампион през 1991 година.

Любопитно е, че настоящият наставник на ЦСКА Любослав Пенев има гол във вратата на Литекс. Любо открива резултата на стадиона в Ловеч на 12 октомври 2001 година, но така и не успява да донесе победата на “армейците”, тъй като Зоран Янкович изравнява за 1:1 в 70-ата минута.
През пролетта на 2001 година Любо взима участие в мача, който завършва при същия резултат – 1:1, но този път не вкарва гол.

В плейофите Пенев вече играе за Локо (Пд), с който има един мач срещу Литекс. На 24 април 2002 година Любо играе до 78-ата минута, а “смърфовете” губят в Ловеч с 1:3./БЛИЦ