Проваленият кандидат-президент на БФС Любослав Пенев за пореден път се изложи в национален ефир миналата вечер.

Пред услужливата камера на телевизията на повикване – bTV, Чичовото най-нагло излъга зрителите за резултатите от конгреса. „Няма как на предишния вот, при положение че няма друг кандидат, да си със 70% подкрепа от делегатите, а на последния конгрес, когато имаш двама опоненти, да си с 90%! Няма логика! Манипулиран вот!“, изтърси Чичовото в ефир. Логиката никога не е била силната страна на някогашния голаджия и бивш треньор, а БЛИЦ си направи труда да сравни резултатите от VII и VIII конгрес на БФС.

Преди 4 г. в зала 3 на НДК Борислав Михайлов получава 461 гласа „за“ от регистрираните в залата и участвали в гласуването 493 делегати. „Против“ са гласували 26 делегата, а 6 бюлетини са недействителни.

За да услужим на Любчо Пенев, ще го улесним и ще сметнем, че тези резултати сочат цифром и словом 94,7% подкрепа за Михайлов от действителните бюлетини на конгреса на 14 февруари 2014 г. Това е точно с 24,7% повече от посоченото от Пенев пред bTV. Лъжа или манипулация?

Каква е ситуацията 4 г. по-късно? От 504 действителни бюлетини в гласуването за президент на БФС подкрепата за Михайлов е 463 гласа, или 91,86%.  Т. е. разликата между резултатите на Боби в двата конгреса е едва 2,86%! Нека още веднъж да напомним, че на VII конгрес Михайлов нямаше опонент.

Това на практика означава, че двамата кандидат-президенти – Любослав Пенев и Ивайло Дражев, с общи усилия са успели да „свалят“ подкрепата за Боби с цели близо 3%. Единият претендент е събрал 36 гласа, което е равно на 7,14% от гласовете. Дражев пък влезе в историята със своите 5 гласа, които са с един по-малко от пуснатите празни пликове! Футболните хора предпочитат да не гласуват за никого, отколкото за Дражев!

След подобно „постижение“ и двамата хубостници е най-добре да се захванат с нещо друго, вместо да се опитват да оправдаят собствената си несъстоятелност с манипулации.