Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде интервю за сайта на клуба след края на подготвителния лагер в Австрия. Пенев анализира изминалите две седмици, през които отборът се подготвяше в Санкт Вайт ан дер Глан и говори за предстоящите събития до първия официален мач.

- Г-н Пенев, каква е Вашата оценка за приключилия подготвителен лагер в Австрия?
- Доволен съм от проведената подготовка. Момчетата бяха много сериозни през тези две седмици, бяха много изпълнителни и тази подготовка ще даде резултат в най-близко бъдеще.

- Ще бъде ли готов ЦСКА за първия си мач от Лига Европа на 30 юли?
- Ще направим всичко възможно да бъдем готови за първата среща. Все пак футболистите нямаха дълга почивка, но така е - когато се играе в Европа, се играе срещу по-силни отбори, подготовката трябва да бъде по-сериозна и ние трябва да се съобразяваме с този факт, за да бъдем конкурентноспособни. Ще имаме достатъчно време, всичко върви методично, без да пропускаме нито един етап от предвидената програма.

- Доволен ли сте от представянето на новите попълнения в отбора?
- Не деля играчите на нови и стари. Всички са футболисти на ЦСКА - дали е от един месец или от пет години, за мен те са еднакви и аз ги третирам като равни. Доволен съм от всички, но очаквам още по-силно представяне в официалните мачове. Натоварването не спира до тук, ние продължаваме да работим във всяка една насока. През следващите една-две седмици ние дори ще увеличим ритъма, но вече ще дозираме натоварванията.

- Какви контроли очакват ЦСКА след завръщането на отбора в България?
- Имам идея да изиграем две контролни срещи до 30 юли. Очаквам потвърждение за мач извън България на 17-18 юли и за 22-23 юли в София, като тази среща да бъде официално представяне на отбора за новия сезон. Това са засега нашите планове, като най-късно във вторник ще получим потвърждение и за противниците, и за датите.

- Има ли сили ЦСКА отново да бъде страшилище в Европа?
- Още е рано ЦСКА да бъде страшилище в Европа. Отборът има потенциал, но пред нас има още много работа. Относно някои постове в отбора аз имам друго виждане за класата на футболистите, които трябва да привлечем. Като треньор на ЦСКА искам да променя много неща - ред, дисциплина, организация. Искам да формирам нов отбор с агресивност, собствен почерк, стил. Трябва да търсим победата във всеки мач, но тук отварям една голяма скоба, че това не може да се постигне за кратко време. Нуждаем се минимум от две години, за да изградим солиден отбор, който да постигне добро представяне, не само в България, но и в Европа./БЛИЦ