Любослав Пенев откри нов нападател за националния отбор. Очаква се селекционерът да изпрати повиквателна на сензацията в Серия "Б" Андрей Гълъбинов за пролетните контроли на "трикольорите". Както е известно, първата проверка е още на 5 март срещу Беларус в София.

25-годишният нападател на Авелино е привлякъл вниманието на Пенев с головете си и постоянството, което демонстрира във втория ешелон на италианския футбол. Националният селекционер търси варианти в атака, тъй като тимът ни не показва ефективност именно в този компонент на играта. Митко Рангелов е вече на 31 години, а Илиян Мицански търка пейката в Карлсруе. Валери Божинов пък тепърва трябва да възвърне формата си, тъй като повече от половин година не е играл активно футбол, като сега прие предложението да носи екипа на "Левски".

Единствената алтернатива пред Пенев е Венцислав Христов, но неговата психика бе сериозно разклатена след трансферната сага с ЦСКА. Така Гълъбинов става фаворит за позицията, а и вече има 10 гола в първенството на Серия "Б". Нападателят е собственост на Ливорон, но играе под наем в Авелино, където си спечели прозвището Галагол.
http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201312/20131226.uyrunsuwbs.jpg

"Радостен съм, че за първи път стигнах до 10 гола в Серия "Б". Това беше целта, която си поставих преди началото на сезона. Попадението ми срещу Тернана обаче няма много голямо значение, защото не успяхме да спечелим (б.р. - срещата завърши наравно 1:1). Постигнах личната си цел, но отборната е по-важна", сподели Гълъбинов.

Той започва кариерата си в ЦСКА, където изкарва от 1998 до 2006 година. Андрей е на 25 години и е висок цели 193 сантиметра. Син е на волейболната легенда Асен Гълъбинов. Баща на майка му Полина, бивша волейболистка, е Йордан Филипов – легендарен вратар на ЦСКА и националния отбор.