Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев отправи остри критики към БФС на днешния си брифинг. Повод за недоволството му бе съдийството на Христо Ристосков в мача с Черно море (0:1), наказанието на отбора и Удоджи и фактът, че срещата с Локо (Сф) е от 17,00 часа. 

”Коментирам това, което виждам и ме притеснява. Когато ЦСКА греши, от БФС са стриктни и ни наказват. Не виждам да е така за другите отбори. Приемаме наказанието за лишаване от домакинство, обжалвахме това на Удоджи, но не очаквахме добър резултат. Съдията Ристосков получи висока оценка. Нормално, свърши си работата прекрасно”, каза с ирония треньорът.

“Ако вземем и разгледаме спорните моменти от мача с Черно море, ще видим че нарушението на Удоджи далеч не е най-грубото, но какво да се прави. Проблемът е, че никой не очакваше да водим в класирането и объркахме плановете на доста хора. Затова ни пращат смешни съдии даже в домакинските мачове. Какво да се прави аз съм победител, максималист и няма да се предам”, допълни Пенев. 

”От БФС за нищо не ни питат. Говоря за отборите като цяло. Пратиха ни факс във Варна, че играем с Локо (Сф) от 17,00 часа. Досега играехме в 1 или 2 часа. Какво е това? Навсякъде се играе вечер, за да има време отборът да се подготви, дори да направи тренировка сутринта. Това не е нормално, не си пазим футболистите. Представяте ли си, че от БФС ни дават по 50 топки на сезон. На мен ми трябват толкова за месец”, продължи да се гневи наставникът на “червените”

В типичния си стил Любо заяви, че отбора има шанс за титлата и, че настроението в отбора е приповдигнато. За Локомотив (Сф) каза, че са опитен, сериозен отбор, но няма да нареди персонална охрана за звездата на “железничарите” Мартин Камбуров./БЛИЦ