Треньорът на Литекс Любослав Пенев нападна националния селекционер Лотар Матеус. Наставникът на шампионите е недоволен, че Николай Бодуров бе повикан в държавния тим, но не записа нито минута участие не само в контролата с Кипър (1:0), а и в евроквалификацията срещу Швейцария (0:0). Това изнерви Пенев, който разкритикува германеца.

Tреньорът на Литекс реши да остави Бодуров извън групата за предстоящото гостуване на Академик (София). Мачът от 20-ия кръг на "А" група е в събота от 17:00 часа.Решението на спеца е продиктувано от факта, че Бодуров пропусна част от тренировките на "оранжевите", а освен това не взе участие и в двата мача на "трикольорите".

"Eдинственият, който няма да бъде в групата срещу Академик, ще е Николай Бодуров. Ще го оставя 2-3 дни, за да натрупа игрова практика, защото две седмици бе на лагер и няма една минута. Нека потренира малко, за да влезе в ритъм за следващия мач", каза Пенев.

"Всички национали са добре. Едните се прибраха по-рано. Утре пътуваме за София. Футболистите са в добро състояние с оглед на това, че Занев игра и в двата мача на националния отбор. Янев излезе само в Кипър, а Бодуров пък въобще не взе участие. Той бе единственият футболист, който не игра в една контрола. За мен е редно всички повикани да вземат участие. Моето мнение е, че след като каниш толкова хора на лагер-сбор те трябва да играят. Защото футболистите все още не са във ваканция, за да се разхождат по курортите в Кипър. С това искам да изпратя едно послание на националния селекционер. Подобно нещо не се случва за първи път. И леко започва да ме дразни. Ще изчакам отговора и ще допълня други неща. В смисъл отговорът, който реши да даде. Ще върна малко лентата назад. Нямам нищо против да взема и разполага с играчи, които прецени. Според мен не е лошо, дори бих казал задължително, освен да изграждаме личната визитка, да изграждаме и тази на националния отбор. Спирам дотук", каза Любослав Пенев. /БЛИЦ