Треньорът на Литекс Любослав Пенев бе критичен след трудната победа над Черноморец (Балчик) с 2:1. Ловчанлии се класираха за осминафиналите на турнира.

“Черноморец не ме изненада. Радвам се, че направиха изключително равностоен мач, дори в много моменти ни надиграха. Не съм доволен от моя отбор, бяхме отпуснати, разконцентрирани, явно без желание да продължим напред. Смело мога да кажа, че ако Черноморец бе вкарал дузпата, ние нямаше да продължим. Късметът ни покри накрая, вкарахме гол. Ако Черноморец си бе вкарал положенията, ние бяхме дотук. Съвсем откровено и ясно. И на фона на тази игра, това заслужаваме. След като играеш слабо, заслужаваш да загубиш. Не заслужаваме да продължим в следващия кръг", каза Пенев.

“Ще си помисля на какво се дължи тази отпусната игра. Ще разговарям и с футболистите, искам да има диалог, какво мислят те. Нека да преспят тази вечер и утре ще поговорим на спокойствие. Дълбоко се надявам за мача с Калиакра да изглеждаме по друг начин, иначе трудно бихме спечелили и точка", завърши легендарният нападател./БЛИЦ