"Ние винаги сме готови, това е целта на подготовката ни през седмицата. Предстои ни мач срещу силен отбор и мене това ме радва. Харесват ми мачовете срещу стойностни състави”, заяви на традиционната пресконференция старши-треньорът на Литекс Любослав Пенев преди домакинския двубой срещу Локомотив (София).
 
“Ще взема необходимите мерки, защото познавам добре съперника и неговите силни и слаби страни. Спокоен съм както винаги, но непрекъснато обяснявам, че не бива да има никакво отпускане. Нищо че сме лидери, защото то е само моментно и първенството не е свършило. Трябва да сме концентрирани в следващите 4 мача, а след това ще дойде времето за почивка. Николай Бодуров вече е възстановен и тренира заедно с останалите, но в последния момент ще преценя дали ще играе. Бразилецът Жозе Мария да Силва- Нене ще го оставя на проби още няколко дни и тогава ще преценя дали има сили да се пребори за място в състава”, добави Любо.
 
По повод постоянните нападки на Венцеслав Стефанов, Пенев отвърна:
“Интересно ми е, следя какво пише и какво се говори. Уважавам мнението на всеки един. Няма обаче да влизам в полемика. Нека ни нападат словесно, аз съм свикнал. Искам да си гледам работата, да тренираме добре и да си печелим мачовете”.
 
“Не желая да коментирам и “черното тото”. Има си комисии и специалисти в БФС. Ясно е, че има определени хора, които се занимават с този тип бизнес. Но аз нямам никакво отношение по въпроса”.