Треньорът на Литекс Любослав Пенев даде дълго интервю при завръщането на отбора от подготвителния лагер в Турция.

“Нищо не ме притеснява преди началото на пролетния дял от първенството. Много сериозна подготовка. Реално проведохме три лагера от по две седмици. Много съм доволен. Отборът е готов за започване на втория полусезон. Удовлетворяват ме и резултатите и това, което показаха футболистите ми на терена. Литекс не трябва да изчиства нищо в играта си, по-скоро трябва да я усъвършенства”, заяви Любослав Пенев.

“Доволен съм от показаното и в четирите контроли. Малко по-недоволен съм от последния мач (б.р – 3:3 с украинския Карпати Лвов), но това е нормално – последен мач, месец и половина сме в движение, накрая става и тежко...Играхме малко по-леко и отпуснато, но това в никакъв случай не е проблем. Разбираемо е, момчетата са натоварени, искат да се приберат и това е напълно закономерно”, допълни бившият треньор на ЦСКА.

“Всичко в отбора е наред. Всички тренират, нямаме контузени. Сега бързо трябва да се адаптираме към температурите в България. Доколкото знам другата седмица, когато са мачовете от първия пролетен кръг, ще бъде доста студено. Дано терените бъдат добре подготвени, защото това е свързано с контузии, които ще има евентуално във всички отбори. Дано те да бъдат по-малко, разбира се. Сега мачът с Миньор не го мисля. Предстои ни една седмица работа за него. Да, това е първият ни противник. Реално в момента след кацането от Турция не мисля за Миньор”, коментира още Пенев.

“За мен всички отбори са наши конкуренти за титлата. Без значение на кое място се намират в класирането в момента. Всеки се бори за точки и предполагам иска да е по-нагоре в класирането. Така че се отнасям изключително сериозно и с уважение към всички противници”, завърши наставникът./БЛИЦ