Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев смята, че е възможно Левски да вдигне някоя от контузените си звезди за мача утре. Както е известно в групата на “сините” не попаднаха Георги Иванов, Георги Петков, Христо Йовов и Николай Димитров. Това обаче явно не е достатъчно доказателсто за наставника на "червените". БЛИЦ вече съобщи, че Гонзо иска да вземе участие в мача.

”Има 24 часа до мача. Това не е малко в съвременния футбол. Може някои от контузените да се възстанови. Очаквам да излязат с възможно най-добрия състав. Чак като видим тимовия лист ще знаем, кой ще излезе и ще мислим за корекции в състава ни”, каза Пенев.

”Очевадно е, че играем по-добре от Левски. В мача утре очаквам да има поне 2 гола. За нас всички мачове са важни. Не разделям съперниците на силни слаби, по-именити и по-малко именити. И този мач дава 3 точки, не 6. Уважаваме всички противници. Лесно във футбола няма. Всеки, който се цели високо и иска да се задържи на върха го знае. Въпроса е дали ни е интересно, дали имаме амбицията и желанието да задържим първото място”, добави треньорът.

”Нямам нищо против това, че мачът ще се играе на националния стадион. Предпочитам нашия стадион, но след като има уговорка я спазвам. Стадионът е подготвен прекрасно, условията са отлични. Надявам се този мач да предизвика интерес. “Васил Левски” позволява да се съберат повече зрители, идеята е добра”, каза още младият специалист.

За назначението на съдията Стефан Спасов и последвалите коментари сподели: “Какво да кажа? Какво му е на съдията? Български съдия, един от тези които се представят добре. Казвал съм много пъти, че родните арбитри могат, имат възможности, но трябва още малко да се потрудят, за да достигнат нивото на колегите си от чужбина. Казах, че искам български рефер. Апелирам към това трио да остане незабелязано. Нека звездите да са футболистите, не съдиите.

Относно сравненията с мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, който също не спира да дъвче дъвки сподели: “Много съм малък, за да ме сравнявате с него. Не всеки, който обича дъвки е Сър Алекс”.

 

Пенев добави, че има добри спомени от срещите си с Емил Велев на терена, но не интересува от статистиката, според която има една победа повече.

Стефан Ралчев, БЛИЦ