Любослав Пенев остава начело на националния ни отбор. Новината официално съобщиха от БФС след провела се среща между селекционера и Борислав Михайлов. На нея президентът на Българския футболен съюз и Пенев си стиснаха ръцете и се възползваха от опцията за удължаване на договора между двете страни. Контрактът на треньора е продължен за още 2 години.

Пенев ще остане начело на "трикольорите" и в следващия квалификационен цикъл за Евро 2016 във Франция.

"Българският футболен съюз изразява своето удовлетворение от удължаването на контракта с треньора на националния отбор и гледа с оптимизъм кръм предстоящите за България футболни битки по пътя към финалите на европейското първенство през 2016 година", пише още на сайта на БФС.

Както е известно, Пенев и момчетата му бяха на крачка от класиране на бараж за Световното в Бразилия през 2014-а, но в крайна сметка България завърши на 4-ото място в групата, която беше спечелена от Италия.

Не е тайна, че към амбициозния треньор не липсваше интерес. Пенев е отхвърлил няколко оферти, включително от испански клубове, за да продължи мисията си и да води България към върховете.

Футболните фенове у нас също са зад Пенев, когото бурно аплодираха и скандираха името му във всеки от домакинските мачове от последните квалификации.