Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев е разговарял с представител на тима от Сегунда дивисион Рекреативо дни преди мача на шампионите с Динамо (Киев) от плейофите на Лига Европа. Отборът от Уелва е поискал да ангажира българския специалист.
 
Още на 18 август БЛИЦ информира, че Любо се е срещнал с испански мениджър в София. Импресариото имал задача да намери отбор на Пенев в Испания или друга държава. 44-годишният специалист на няколко пъти сам призна, че е търсен от испански отбори.
 
Засега обаче Пенев ще се съсредоточи върху работата си в Литекс, тъй като е отхвърлил предложението на Рекреативо. Легендарният голмайстор е обявил, че не желае да работи в Сегунда дивисион, а иска да се хвърли в дълбоките води на Примера.
 
Работата на Любо Пенев в Ловеч обаче може да не продължи дълго след поредния провал на тима да влезе в групите на евротурнирите. Благодетелят на шампионите Гриша Ганчев е поставил ултиматум на треньора – четири поредни победи. Това означава, че Литекс трябва да спечели днес срещу Светкавица, срещу Славия в София, срещу Черно море във Варна и срещу “Левски” на “Герена”./БЛИЦ