Селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев почти сигурно няма да повика Димитър Рангелов за изключително важните световните квалификации с Дания и Чехия. На 12 октомври приемаме “червения динамит”, а на 16-и гостуваме в Прага.

46-годишният специалист е разочарован от изявите на нападателя в швейцарския Люцерн през последния месец. Преди месец Любо изпрати в последния момент повиквателна за Рангелов, който дооформи групата на България от 23-ма играчи като резервен вариант в атаката след отказа на Димитър Бербатов да се завърне в националния тим.

Нападателят на "Фулъм" напусна представителния отбор преди две години, но получи нова повиквателна от Пенев, която отхвърли. Цецо Генков бе първа резерва в плановете на селекционера, който обаче реши да се подсигури и с Рангелов. Само месец по-късно обаче Митко вече не влиза в плановете.

Пенев обмисля да даде още един шанс на Валери Божинов. Съпругът на Николета Лозанова се намира в добра форма, а през уикенда донесе победата на своя Верона над Бари с 1:0, след като влезе като резерва в мача от Серия “Б” на Италия.

Светослав Дяков е наказан за един мач, а мястото му сигурно ще бъде заето от Георги Сърмов.
Все още в БФС не са получили решение на дисциплинарния комитет към ФИФА относно евентуално наказание на Веселин Минев. Бекът на турския Анталияспор удари без топка арменски национал и очаква санкция- Тя обаче трябва да излезе преди изпращането на повиквателните, а срокът вече изтече. Не е изключено обаче световната централа да изненада в последния момент БФС и да накаже Близнака.
В списъка на Любо Пенев ще попаднат почти всички, които бяха извикани за мачовете с Италия (2:2) и Армения (1:0).