Любослав Пенев извика по спешност в националния отбор Георги Терзиев от Черноморец. Талантливият бранител ще пътува с "трикольорите" за Холандия, на които гостуваме в събота от 21:00 часа на "Амстердам Арина" за контрола. За младока от Сливен това не е първи случай, в който той е част от държавния тим. Терзиев вече дебютира за България в контролата с Украйна миналата година в Киев.

Бранителят на Черноморец заменя в състава Илия Миланов, който е с травма и отпада от сметките на Любо Пенев. Футболистът на Литекс се контузи вчера при изразителната победа с 6:2 над Локо (Пд).

БЛИЦ научи, че Терзиев ще бъде използван само за контролата с "лалетата", след което заедно с Георги Миланов ще се присъединят към младежките национали. Селекцията на Михаил Мадански има важна евроквалификация срещу Шотландия в Ловеч на 31 май.

В момента при "А" тима в Правец е и Стефано Кунчев, който се очаква да пази вратата срещу "гайдарите". Стражът на Славия беше повикан от Пенев само за тренировъчния лагер и няма да пътува за Амстердам за разлика от Терзиев и Георги Миланов.