Националният селекционер Любослав Пенев пожела успех на всички български евроучастници само ден след финала на родната "А" група. Наставникът на "трикольорите" даде пресконференция преди контролите с Япония на 30 май и с Казахстан на 4 юни, като засегна актуалните теми около държавния тим, както и говори за родното първенство. Пенев предупреди футболистите от "А" група, съветвайки ги да се стягат и да направят така, че да покачат коефициента на България в евротурнирите.

"Списъкът с повиканите футболисти е даден. Няма какво да добавя, една част тренира сутринта, другите ще направят възстановяване. Утре пътуваме. Нормално е има по-изморени, с оглед на това, че първенството завърши сега“, започна Любослав Пенев за състоянието на повиканите национали.

„Искам да изпробвам някои неща, според това, кои са най-свежи може да прообвам нова схема на игра. Тези срещи от части ще ми покажат дали ще се получи. Неделев и Терзиев не ги повиках, защото ги оставих на Мишо Мадански. Те имат официални мачове“, обясни Пенев.

„Наблюдаваме футболистите във всеки един кръг. Нашият щаб гледа по 4-5 мача на кръг. Доволен съм, но мнението ми ще затвърди след мачовете, които ще изиграем срещу силни противници. Неслучайно играем като гости, това, защото ни предстоят гостувания. Няма време за празник. На никой не му минава през главата да провали и своята кариера и това, което предстои“, обясни селекционерът.

Колкото до повиквателната на футболиста на ЦСКА Спас Делев, Пенев коментира: „Спас се появи отново, доказа, че може да играе, играе редовно. Неслучайно съм го повикал. Плюс това, когато видя играч, който показва добра игра, вратата е отворена за всеки“.

Любослав Пенев призна, че е освободил повиканите от Лудогорец футболисти, за да може да се включат в празненствата по случай спечелената титла. Освен това, специалистът направи и кратък анализ на изминалото първенство: „Имаше интересни мачове в първенството, интересни резултати. Искам да кажа, все пак и аз разбирам от футбол, и сега е редно да има добра организация, за да има добро представяне в Европа. Трябва да направят така, че да покачат коефициента на България. Силно вярвам и пожелавам успех на всичките ни евроучастници."