Националният селекционер Любослав Пенев се прибра видимо доволен от Прага. В чешката столица беше изготвена програмата за квалификациите за световното първенство през 2014 година в Бразилия. Националите приемат Италия в първия си мач на 7 септември 2012 година, след което имаме още две домакинства – на Армения и Дания.

“Може да разчитаме на това, че ще имаме повече време да се подготвим и ако евентуално съперниците са преуморени, мисля, че ще имаме повече шансове. Аз лично не изключвам победа, срещу който и да е противник, дори и срещу Италия. Ще имаме време да се подготвим. То няма да е много, но според мен ще е достатъчно. Ето защо самите футболисти трябва да полагат максимални усилия в клубните си отбори, за да бъдат на ниво, когато са на лагер с националния отбор", каза Пенев на Летище "София".

“В никакъв случай не подценявам съперниците. Всеки отбор има своите шансове. Нашата група има три ясни фаворита – отборите, които участват на Европейското – Дания, Чехия и Италия. Все пак запазваме шансовете си. Дано да стигнем дотам, че последните мачове да са решаващи за нас. Това означава да понатрупаме точки в началото. Жребият ни е хубав, това ни е групата и трябва да се подготвим добре“, продължи селекционерът.

“Искам тези, които тепърва ще намерят място в националния отбор, и тези, които са играли до момента, да мерят сили със стойностни противници. Това ще помогне на отбора да израсне. Важно е да изградим стил“, допълни специалистът. За Мондиала в Бразилия се класират победителите от деветте групи, класиралите се на второ място играят бараж.

"Ще го следя, разбира се, както всички останали”, отговори през смях Любослав Пенев на въпрос, какво би станало, ако премиерът Бойко Борисов стане „Футболист на годината” и поиска да играе в националния отбор./БЛИЦ