Почти на 100% стана ясна програмата на ЦСКА за зимната подготовка. Старши треньорът на тима Любослав Пенев ще събере своите играчи за първа тренировка чак на 13 януари – доста след останалите водещи тимове в "А" група.

Два дни преди това "армейците" ще преминат и задължителните медицински тестове, информира "Гонг". На този етап все още се избира база за първата част на подготовката, като вариантите са сведени до два – лагер в гръцкия град Серес или на Златни пясъци. Далеч по-големи обаче са шансовете за лагеруване в Гърция, тъй като от щаба на ЦСКА се опасяват от лошо и ветровито време на родното северно Черноморие. Идеята е в края на евентуалната двуседмична подготовка в Серес да бъде изиграна и първата контрола за годината.

След два дни почивка "червените" заминават за Анталия, където вече са договорени четири проверки – срещу Спартак (Москва), Аустрия (Кернтен), Днипро и Слован (Братислава). В Турция ЦСКА ще бъде от 1 до 13 февруари.

След нова почивка от два дни се предвижда повторно отпътуване за Гърция. Този път за кратък престой от 5 дни, през което време ЦСКА ще изиграе два спаринга с местни отбори. Очаква се мачовете да бъдат на 16 и 18 февруари. След завръщането си до началото на пролетния дял на първенството „армейците” ще се подготвят на базата си в Панчарево. Така, ако до два-три дни се вземе окончателното решение за първия етап и бъде предпочетен северногръцкия град, то ЦСКА ще изкара цялата си зимна подготовка в чужбина.