Tреньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния първи мач за сезона - домакинството на Левски в Бистрица. Двубоят е от 21:00 часа. Пенев информира, че до края на август очаква още нови футболисти при "червените". Eл Голеадор изчетка Левски и по-специално Станимир Стоилов.  Любо се ядоса на въпрос, свързан със селекцията на отбора, и обяви новина - ще има още нови попълнения, въпреки че първенството стартира.  

"Играем с Левски в първия кръг - това е жребий, да не търсим други знаци. Имаме програмата за първите четири мача. Рано или късно трябва да се започне първенството, дойде датата. Играем с много сериозен отбор, носител на Купата на България. В подем са, откакто Мъри пое отбора", коментира Пенев. 

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Важното е да сме здрави - футболистите, всички. Много са подготвени и много добре мотивирани. Работим по трансферите непрекъснато. До края на август имаме време за нови трансфери, тази тема в никакъв случай не е затворена. Сигурен съм, че ще дойдат нови хора. Изисквам много от футболистите, професионално. Да не забравят футболистите, че са публични личности. Аз съм взискателен треньор, искам да имам поне по двама на пост, за да има конкуренция. Който се отпусне, не попада в състава, това е. От номер 1 до 11 трябва да намерят място в групата и титулярния състав. За всеки мач се определя според работата, свършена през седмицата, и конкретния съперник", продължи треньорът на ЦСКА 1948. 

"Кое да е лоша шега? (б.р. - Пенев се ядоса на въпрос). Не са много новите попълнения - ако си гледал друг отбор, е друг въпрос. Не са много. Не се оплаквам, един отбор, който иска да преследва цели, трябва да привлича добри футболисти и да надгражда. Да се концентрираме върху мача, който идва. Всички отбори, класирали се за Европа, са наясно, че ще имат и вътрешни мачове, и международни. Ние се готвим, не знам съперниците какви планове имат. Разбира се, играейки в Европа, е нормално да имаш по-различен план", продължи специалистът.

"Винаги може и по-добре, винаги трябва да надграждаме. Много добре е, че в подготовката нямаме загуба, но трябва да продължим напред, това е една база, говоря ежедневно с момчетата. Думите на Моци за титлата ли? Оценявам това, което казва и се радвам, че мисли по този начин. Явно преценява, че нашият отбор започва да функционира добре и ще се представи добре, както аз имам своите виждания за първенството - кой, къде, какво... Засега всички са здрави, днес имаме тренировки следобед, ще видим кой е в групата, има хора назад с подготовката. Не бързам тях да ги вкарвам в групата, искам да са максимално добре подготвени", добави легендарният голмайстор.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

 

Кадри "Спортал":