Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментира със спокойствие жребия за Лига Европа, който отреди за съперници Рома, Базел и Фулъм. „Вече няма слаби отбори, това се доказа в квалификациите. Не трябва да говорим на кой са се паднали по-силни противници, на всички ще ни бъде трудно”, заяви Пенев.

„Това са отбори, които са минали вече през едно пресяване и не можем да очакваме да ни бъде лесно. Групите са силни – това е. Наясно съм с какво разполагаме, докъде можем да стигнем, но аз съм максималист и искам максималното. Еуфорията премина. Нормално беше да я има, направихме един добър мач, елиминирахме силен съперник, но вече мислим само за мача с Локо Мездра”, добави треньорът на “червените”.

„И Рома, и Фулъм, а и Базел - да не ги подценяваме, са силни съперници. Имахме намерение да привлечем футболист от Базел преди 2-3 месеца, който сега е титуляр. Те са класен отбор. Времето е малко, съмнявам се, че ще имам възможността да привлека нови футболисти към момента, имаме само няколко дни. Не мисля, че това може да се случи”, каза Любо по повод евентуални трансфери на “Армията”.

„Ще се чуя с Херо, ние сме колеги и приятели, логично е да говоря с него за Фулъм. Ще се готвим и тренираме за добро представяне в първенството и в Лига Европа. Има достатъчно време за възстановяване и освен това имаме достатъчно класни играчи”, завърши Пенев.

Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков добави, че тимът ще гони първото място.
“Доволен съм от жребия. Ще играем и каквото стане. Който е по-добър ще победи. Знаете, че съм оптимист, можем да спечелим достатъчно точки. Всички отбори са сериозни и ще се борят за първо място. Отиваме навсякъде мотивирани и без притеснение. Изградихме един перспективен отбор. Надявам се да зарадваме отново нашите привърженици", каза Живков./БЛИЦ