Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев разкритикува клубовете от “А” група, защото използват прекалено много чужденци. Според него това ще доведе до сериозен проблем след няколко години, когато няма да има български играчи в “А” група.

“Чувствам се ограничен заради това, че има много чужденци в българските отбори. От 22-ма в един мач наблюдавам 15 чужденци. Ако продължаваме така, след няколко години няма да има български играчи в "А" група. Надявам се клубовете да намерят решение помежду си. И за тях ще бъде по-рентабилно да влагат пари в собствени кадри. Има достатъчно талантливи футболисти. Наблюдавам младежкия национален отбор, юношите до 19 г. Имаме футболисти, просто някой трябва да се захване и да работи с тях. Имам чувството, че наблюдавам първенство, което не е българското", каза Пенев пред медиите след днешната тренировка на националния отбор.

Селекцията на Любослав Пенев се изправя срещу Канада в приятелска среща, която ще се състои на 23 май в Австрия.

"Футболистите са добре. За краткото време, с което разполагаме, няма как да изчистим всичко. За мен сегашният двубой е край на този сезон. Преди мача с Азербайджан ще се съберем на лагер. Не е комфортно да имаме само един мач. Тази програма, която е спусната автоматично, ни затруднява. Стягаме се и се готвим за квалификации. Излишно е още отсега да говорим за срещите през септември”, сподели Пенев.

"Ще запозная играчите с тима на Канада. Ще имаме време да гледаме подробности. Футболистите ни няма да бъдат изненадани. Надявам се, че ще продължим да израстваме. Ще се опитаме да покажем нещо ново. Вероятно това ще ни е последната проверка преди началото на квалификациите. Времето ще се изтърколи много бързо.

Не можахме да се класираме за световно. Опитахме се, не успяхме. Надявам се следващите квалификации да са по-успешни. Ще се опитаме да постигнем повече победи, повече точки. В никакъв случай не се отказваме от преследване на високи цели, а това означава класиране на европейско първенство. За този мач това е състава. Наблюдаваме всички играчи и следим развитието им. Има конкуренция в тима. В момента са поне по двама на пост", сподели още селекционерът.