Дебютиралият с равенство начело на България Любослав Пенев похвали футболистите си за сърцатата игра при гостуването на Унгария, завършило 1:1. "Трикольорите" изиграха много силно второ полувреме, но се скъсаха да пропускат пред вратата на домакините, за да дойде 87-ата минута, в който Валери Божинов реализира и спаси държавния тим от загуба на стадион "ЕТО Парк" в Дьор.
2_20.jpg
"Разглеждам отбора като колектив, не като отделни играчи. Такава беше и стратегията и тактиката от първата минута. Искам да кажа, че грешките първото полувреме се дължат не толкова на някакъв недобър синхрон, а по-скоро на липса на концентрация в два-три момента", заяви след двубоя в Дьор Любо Пенев.

"Първото полувреме играхме добре, второто мисля, че играхме много по-добре, по-концентрирано. Моето мнение е, че бяхме по-добрият отбор на терена. Моите момчета не бяха добри, не бяха отлични, бяха перфектни. Съжалявам, че не успяхме да вкараме поне още един-два гола и да победим в този приятелски мач", продължи националният ни селекционер.

"Трябва да разглеждаме ситуацията от обратната страна - от положителната, футболната. Това, че се създава, че надиграваме противника, владеем много повече топката, а не, че сме пропуснали. Ще започнем и да вкарваме", обеща Любослав Пенев.