Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че отборът няма шансове да продължи напред в турнира.

“Трябва да бъде реалисти, това са ни възможностите за Европа и спираме до тук. Концентрираме се за първенството и купата на България. Поздравявам Базел, изнесоха ни лекция. Сами видяхте разликата, изнесоха ни лекция и само трябва да се учим. Играха добър футбол, на високи обороти, малко брак, добро движение, преса, а ние изоставаме”, каза Пенев след края на мача.

"Въпреки че Фулъм и Рома са направили равен мач, е абсурдно да мислим, че ще спечелим три мача – два като гости и един като домакин. Всеки може да си мечтае, да има голямо желание, но трябва да преценим какви са ни възможностите. Ще се отнесем изключително сериозно в оставащите срещи, но наблягаме на българското първенство", добави още треньорът.

“Турнирите започнаха отдавна, но това е етап групи. Имахме желание и идея да прескочим групата, но едно е да искаме, а друго е какво можем. Затова казвам, трябва да бъдем реалисти, чака ни много работа. Показваме това, което ни позволява противника. Оставаме грешките, ако не беше тази, щеше да има други. Продължаваме да се учим, скромничко и много работа”, каза още Любо.

"Аз не крия и пак повтаряме, във всеки един трансферен прозорец ще се опитаме да се подсилим с нови футболисти. Това е задължително, ако искаме да израстваме. Догодина искаме да е по-добре и да сме равни с останалите участници в турнирите.

Аз винаги питам футболистите дали са готови и дали са подготвени преди всеки мач. Пак ще ги попитам за оставащите три мача в Лига Европа. Ако някой не е готов, няма да участва, губим служебно и това е, край. Спестяваме не малко пари за тези пътувания, чартъри, хотели, това са сериозни разходи. Шегуваме се, но е така. Абсолютно никой не трябва да бяга от мачове в Европа. За някои може да е за първи и последен път, но трябва да сме главата горе и да сме о`кей", завърши в типичния си стил Пенев./БЛИЦ