Треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви, че Висла заслужено е продължил в плейфите на Шампионската лига. Полският тим победи “оранжевите” с 3:1 днес в реванш от Третия квалификационен кръг и след успех с 2:1 в първата среща се класира напред. Литекс отпада и продължава участието си в плейофите на Лига Европа, където ще научи съперника си в петък (5 август).

“Поздравявам Висла за класирането, пожелавам им успех. В никакъв случай не играхме плахо, спокойно мога да кажа, че през първите 30 минути играхме по-добре. Имахме едно по-чисто положение още във 2-3 минута, след това Висла взе инициативата. Този гол, който падна минути преди края на полувремето, ни прекърши и сложи край на илюзиите за нашето продължаване”, заяви Любо.

“Висла беше по-добрият отбор и логично продължава напред. Не успяхме да вземем изпита, но имаме още един шанс и отиваме на поправителен”, допълни наставникът.

“Не коментирам съдиите и не искам да правя изключение и днес. Така е видял, това е свирил, имам забележки, но мачът приключи. Сега разполагаме с малко време, за да продължим да работим. Аз не съм този, който трябва да прави анализ на Висла, но този тим притежава много силни и класни футболисти, които в един двубой правят разликата. Това е особено важно в Европа. Няма нужда да споменавам имена, вижда се на мача кои правят разликата”, каза още Пенев.

“Вярно е, загубихме три мача поред и не съм доволен, като имам предвид, че можехме да направим много повече от три загуби, особено в първите два мача (б.р. – има предвид първата среща с Висла и финала за Суперкупата на България с ЦСКА). Аз съм абсолютно спокоен за поста си. Ако нещо се случи, знаете как е в България, от пресата се научава всичко”, завърши Любо./БЛИЦ