ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Селекционерът на България Любослав Пенев даде пресконференция в Палермо преди утрешната среща с Италия. Двубоят от квалификациите за Световното през 2014 година е утре вечер от 21:45 часа.

Специалистът призна, че Италия е фаворит в срещата, но България има амбиции за успех.

„Това, че Балотели и Освалдо пропускат мача не означава, че Италия ще е по-слаб отбор или ще играе различно. Всеки един футболист, който е извикан в състава на четирикратните шампиони, ще се раздава за отбора и ще иска да оправдае мястото си“, заяви Пенев.

На въпрос, дали България ще изглежда защитно, специалистът отговори: „Нашият отбор се е променил и не играем защитно. Очевадно е, че и Италия не играе затворено. Очаквам хубав мач, в който италианците закономерно ще владеят повече топката.“

„За мен двубоят утре ще е ключов в преследване на първото място. Италия също ще го преследва и е фаворит за него. Домакините са изключително силен и добър отбор. Ние ще правим това, което правихме дотук в тези 6 мача от квалификациите. Колективна игра, много движение и спазване на тактическата дисциплина”, каза още Пенев.

„В отбора няма напрежение, момчетата са много спокойни. Чакаме с голямо желание мача и искаме да се представим на едно добро ниво“, допълни селекционерът на България.