Трима защитници на Литекс може да попаднат в списъка на  селекционера на националния ни отбор Любослав Пенев за старта на евроквалификациите. На 9 септември трикольорите гостуват на Азербайджан.
 
В полезрението на Любо са Страхил Попов, Илия Миланов и Васил Божиков. И тримата вече попадаха сред избраниците на Ел Голеадор.
 
Шансовете на първите двама са значително по-големи и те почти сигурно ще са в групата. Както е известно, легендарният голмайстор изпитва сериозни проблеми в отбрана. Иван Иванов все още се възстановява от операция и няма да е готов за двубоя с азерите. Той не е играл футбол от осем месеца.
 
На двата бека на този етап Пенев реално разполага само с братята Йордан u Веселин Миневи. Алтернативи са още Петър Занев и Павел Виданов. Вторият обаче няма отбор в момента и не играе и едва ли ще бъде повикан.

Иначе ловчанлии вече могат да се похвалят с петима национали. Става въпрос за младежката селекция на Павел Панов, в която попаднаха - Пламен Гълъбов, Иван Горанов, Антон Недялков, Никола Колев и Кристиян Малинов.