Новият селекционер на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев е категоричен, че ще налага дисциплина, добра организация и ред, за да върви България нагоре.

"В един отбор трябва да има лидери и хора, които да си говорят. Футболното игрище не е аквариум. Хората се разбират, говорейки. Това ще искам и от момчетата. Аз съм оптимист и виждам качества и перспектива във футболистите. Никога не съм се оправдавал. Не правя индивидуален разбор пред камерите. Ако някой си мисли, че ще идва и ще се разхожда на тренировките, няма да намери място в групата за който и да е мач”, заяви Пенев в сутрешния блок на “ТВ7”.

“Пътувам с младежкия отбор, защото там са момчетата, които са следващата, а защо не и актуалната смяна на хората в националния отбор. След световното първенство през 1994 година България беше на 14-о място, а сега сме на 75-о. Либия и Ямайка са пред нас вече, сигурно Юсеин Болт играе там", пошегува се селекционерът.

"С колкото и малко пари да разполагат клубовете, трябва да се работи по-добре. Недопустимо е обаче да говорим за европейски футбол с толкова малко бази, които да са на прилично ниво. Аз съм максималист. Ще се опитам да извлека най-доброто от всеки един мач и всеки един футболист. Ще се ангажирам да направя една солидна основа, на която да стъпи новият национален отбор - с нови лица. Трябва да се играе със самочувствие и момчетата да си вярват. Не държа те да са приятели извън терена - дали ще спят в една стая, или ще ядат заедно. За мен е важно да са приятели на терена и да показват, че са колектив", завърши бившият наставник на Литекс. /БЛИЦ