Треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви, че отборът е готов за старта на официалните мачове. “Оранжевите” гостуват утре (12 юли) на черногорския първенец Могрен (Будва) в първи мач от Втория предварителен кръг на Шампионската лига. Срещата е от 21:00 часа българско време.

“Първи мач за сезона. Знаете не правя анализ, нито давам информация за противниковия отбор. Запознати сме, все пак те са и в малко по-различен състав от последните месеци. Отсъстват доста хора, но това не е нещо, което ни притеснява. Всеки отбор може да ни създаде проблеми. След като са се класирали, значи имат класни футболисти, без значение кой е напуснал и кой не. Останал е същият треньор, играят по същия начин, със същия стил, така че трябва да вземем мерки”, заяви Любо Пенев на заминаване за Подгорица.

“Един силен отбор не трябва да се притеснява от това, че почва като гост. Дали е първи мач или реванш, ние знаем за какво отиваме. Селекцията още не е завършила, вратите са отворени, знаете, че остава още доста време, може да има още попълнения”, завърши треньорът./БЛИЦ