Интересно изказване направи треньорът на Литекс Любослав Пенев на традиционния си брифинг преди кръга. Любо коментира и случая с Дока, чието наказание днес ще бъде разгледано и от Апелативната комисия, след като Дисциплинарната санкционира бразилеца за 4 мача.
 
“Да, Дока трябва да бъде наказан. Спор няма. Но санкцията трябва да бъде мач или мач и едно полувреме”, обяви Любо.
 
"Аз наблюдавам добре първенството и забелязвам много футболисти, които имат доста агресивно поведение по време на мач. На повечето от тях не им се обръща почти никакво внимание, а на останалите им се налага символично наказание. Това е моето виждане по въпроса", категоричен бе Пенев.
 
"Готови сме за мача в неделя. Нямаме кадрови проблеми. Проблемите на Христо Янев и Петър Занев отшумяха и всички футболисти са на разположение. Предстои един интересен мач, дано има и хубав футбол. Сигурен съм, че ще го има. Ние винаги се стремим към победата, независимо от съперника. Имаме достатъчно хора, почти съм готов със състава. Нямам притеснения от това, че Дока ще отсъства, защото не разчитам само на един футболист, а на едно звено и абсолютно всички играчи. Що се отнася до Локомотив - Здравко Лазаров и Йордан Тодоров имат голям опит и до голяма степен успехите на отбора се дължат на тях", завърши Любо.