Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев изнесе кратка лекция на журналистите на пресконференцията преди мача с Черно море. Десет минути след старта на брифинга се обърна към журналистите със: “Ама само трима ме питате, давайте и другите. Не се притеснявайте момчета и момичета. Дайте въпроси. Зор, зор за пресконференции и нищо не питате. Айде, че момчетата ме чакат”. След това стана и напусна залата на стадион "Българска армия".

Треньорът на ЦСКА отказа да коментира загубата от Левски с 0:2 с обяснението, че е минало: “Гледаме напред, няма драми. Играхме нелогично слабо, но мачът свърши и гледаме напред към следващия двубой.

За Черно море Пенев сподели: “Най-силното им качество е колективната игра у дома.  Иначе са отбор, сериозен, стабилен  корав. Обичат единоборствата. Ще отговорим със същата игра, смело, мъжки във всяка схватка. Не крия, че нашата идея е да вземем трите точки. Това е битка. Трябва да бъдем биткаджии като гладиаторите. Ако не влизаме в единоборствата, а искаме само с техника няма да успеем, това е футболът".

От думите на Пенев стана ясно, че Мартин Тошев е с лека контузия и вероятно няма да попадне в групата за мача, която ще бъде определена след тренировката днес.  


Според младия треньор е нормално собственикът на Левски Тодор Батков да стимулира съперниците на ЦСКА. “Не виждам нищо лошо в това да стимулираш отбор да победи, но не да свалиш гащите, извинявам се за израза. Който има възможност, нека стимулира, но да се побеждава, не да се губи. Това са различни неща”, завърши Пенев./БЛИЦ