Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев бе доволен от отстраняването на Литекс след победа с 1:0 за купата на България.

”През пролетта трябва да вземем реванш за загубата в първенството с 0:2, но до тогава има време. Това е лицето на ЦСКА, което искам да виждам в повечето мачове. Трябва да бъдем постоянни. Това не е лесно, но на там се стремим. Това е, което обяснявам всеки ден. Да има постоянство, да играем на високи обороти. Въпреки че нямаме изявени голмайстори, ние сме трети или четвърти с най-добрата защита в първенството. Това е достойно за уважение и е един добър показател. Разликата между първия и втория са 2 равни мача, в които ние загубихме 4 точки”, каза Любо Пенев.

"Аз се успокоявам с това, че поне създаваме положения. Ще дойде ден, в който ще вкарваме и по един и по два гола. Рано или късно ще вкарваме и повече. Какво да ви кажа друго за мача. Ние не трябва да гледаме съдийството само на единия или другия съдия, но не искам да коментирам. Мисля, че сами чухте публиката какво скандираше. Така че е излишно да правя коментар.

Няма нищо срамно, че не може да попълним групата. Въпросът е, че в последния момент Платини не успя да се възстанови и не успя да попадне в групата. Имаме достатъчно футболисти, но с мен тренират определени, не мога да взема 50 човека с мен на Панчарево. С всички добри и лоши страни на този полусезон, ние сме там, където трябва – в борбата за титлата.

Не знам дали разбрахте, че случая с Иван Иванов и Иван Караджов ще бъде разгледан или след този мач, или след този с Рома. Приоритетът пред мен сега е да тренираме, а не да се занимаваме с други неща. Мен ме интересува спортната част, а тя върви добре.

Няма такова нещо с Платини, това не е вярно, какви са тези бойкоти. След като никой не е бил на тренировката, предполагам, че е зле предадена информация. Опита се, направи усилия, но не бе възстановен и остана да почива", допълни треньорът на ЦСКА.

"Тримата (б.р. - има предвид Иван Иванов, Иван Караджов и Кирил Котев) са в ЦСКА, те не са извън отбора. Те са отстранени извън тренировъчния процес, нищо друго. Вие завъртяхте нещата както на вас ви хареса. Всички знаете защо взех тази мярка, защото ме излъгаха. Кой как ще се върне – си зависи от тях. Като не тренираш както трябва – приятелю ще чакаш. Като идваш на Панчарево и се влачиш и хъка мъка, и правиш фасончета, ще си чакаш”, коментира още Пенев.