Юношата на ЦСКА Александър Тонев, който е определян от мнозина за талант № 1 на България, ще се присъедини към първия тим, пишат в днешните си броеве “Тема Спорт” и “Меридиан Мач”.

Снощи футболистите на “червените” се прибраха от лагера си в Австрия, а от понеделник подновяват тренировки на клубната си база в Панчарево. Тогава към отбора ще се присъедини и Тонев. Младокът, който изпадна в немилост след края на сезона, ще получи повторен шанс да докаже, че за него има място в ЦСКА.
 
Както е известно, след края на първенството Пенев обяви, че за Тонев е по-добре да бъде преотстъпен на друг тим, за да се обиграва, но нападателят категорично отказа подобен вариант. Той отхвърли възможността да премине в Сливен или Локо (Мездра), като държеше да остане на “Армията”.
 
В канцелариите на “армейците” дори пристигнаха запитвания за цената на футболиста от страна на Локо (София) и Славия, но босовете на “червените” категорично отказаха да преговарят за продажбата му. От една седмица Тонев тренира с дублиращия тим на ЦСКА, но в понеделник вече ще е в първия състав. Другият юноша, който най-вероятно ще получи шанс за изява, е Благой Пасков./БЛИЦ