Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев сподели след равенството 1:1 с Дери Сити, че е доволен от преодоляването на съперника. “Червените” продължават в следващия етап на Лига Европа след общ резултат от двата мача 2:1.

„Доволен съм, че продължаваме. Това, което очаквахме относно начина на поведение на противника, се потвърди. Типичен корав отбор, който практикува ирландския стил на игра. Поздравявам всички тези, които взеха участие и тези, които не взеха участие в мача, но бяха съпричастни, защото излизаме доволни от този успех”, каза Любо на импровизираната пресконференция след двубоя.

„Не е неприятно, че губим Маркиньос и Иван Стоянов заради наказания, аз не видях причината за показването на жълтите картони, но съдията е най-близо до ситуацията. Но не трябва да трупаме тези ненужни картони”, допълни треньорът на “червените”.

Здравко Чавдаров, който бе заменен още през първото полувреме заради контузия, е бил изваден от игра по нареждане на Любо Пенев, след сигнал на лекаря на тима: „Има доктор, който решава какво му е моментното състояние. Не говорим кой иска да излезе и дали той иска да продължи. По-късно ще разберем какво му е. Има моменти, в които не се чувстваш ориентиран, след като аз получих сигнал от доктора, че той не е готов на 100 процента, затова го смених.

“Взехме това, за което бяхме дошли. Много е важен коефициентът, дано стане така, че в следващите години българските отбори да попадат директно в групите и затова съжалявам, че не победихме в този конкретен терен”, каза още Пенев.

„Хареса ми всичко и продължаваме напред. Колко голови положения имахме без чист нападател? Това, че не играхме с чист нападател, не означава, че не стигахме до вратата на противника. Това беше нарочна промяна в тактиката на нашия отбор”, завърши наставникът на “армейците”./БЛИЦ