Жегата навън явно напече яко мозъците на треньори и шефове в ЦСКА. След като Любо Пенев се издъни тотално в края на първенството и направи Левски шампион, сега върши поредната си глупост. Чичовото нарочи за гонене почти всички млади таланти. А само преди няколко дни напусналият Здравко Лазаров сподели, че треньорът не го иска, тъй като щял да гласува доверие на юношите.

Любо Пенев цяла пролет говори как щяло да има подмладяване в ЦСКА, как младите са бъдещето на отбора и т.н. В крайна сметка какво се получи, празни приказки, които станаха патент на хората в Борисовата градина. Пълна лудост е да посегнеш на най-голямото богатство на отбора, талантливите юноши. Единственото, което топлеше феновете този сезон, бяха изявите на младите Александър Тонев, Мартин Тошев и Николай Чипев. Привържениците жадуваха да видят новите си “червени” любимци, момчета, които идват от “армейската” школа, а не слизат от някое бананово дърво. Любо Пенев и шефовете обаче незнайно защо се отрекоха от юношите. Едва ли е заради високите им заплати, тъй като тези момчета не взимат повече от 2000 лева. Едва ли е и затова, че те са виновни за изпуснатата титла. Ако е така, Любо Пенев не е прав, не бива да си измива ръцете с няколко деца, за които със сигурност впоследствие ще съжалява. Вярно, те нямат натрупан опит, за да изнасят тежките мачове, но кога, ако не сега и в този състав на ЦСКА, ще получат шанс да се докажат.

Изпълнителният директор на “червените” Венци Живков, който се изказва компетентно по футболни въпроси, с лека ръка пожела на добър път на Сашо Тонев и иронично добави, че ако бъде харесан от друг отбор, нека отиде там. Г-н Живков, тези момчета щяха да се раздадат много повече за четирите свещени букви, отколкото небелязаните от треньора, зад когото твърдо стоите, летни трансферни удари.

Нищо против качествата на Николай Манчев, Тодор Тимонов, Спас Делев и Костадин Стоянов, но ако ЦСКА ще привлича играчи само от изпаднали отбори, какво пречеше да се оставят юношите на “Армията”. Мислите ли, че тази дружина ще има сили за титлата и пробив в евротурнирите? Изминалият сезон бе нулев заради глупостите на Томов миналото лято и феновете влязоха в положение. При евентуален провал и през следващата година прошка няма да има.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ