Бившият полузащитник на Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) Марчо Дафчев ще бъде треньор на дублиращия тим на Локомотив (Пловдив), съобщава „Тема Спорт“. "Черно-белите" за първи път правят втори отбор, който ще участва в Югоизточната трета лига.

Дафчев притежава Лиценз "А" от родната треньорска школа. Бившият офанзивен халф като футболист носи екипите на Локомотив (Сф), ЦСКА и Ботев (Пд). Играе още за гръцкия Патрайкoc и азербайджанския Нефтчи.

Като наставник Дафчев води ФК Евроколеж (Пловдив) и националния отбор на България до 17 години (2017-2019 г.). Той прекарва периода от 2014 до 2017-а като треньор в детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив), работейки с набори 2002 и 2003.

В началото на 2020 година Дафчев пристигна на "Лаута" и започна работа в детско-юношеската школа на "черно-белите". Дафчев води набор 2004 на Локо.

В дублиращия тим на пловдивчани ще играят предимно юноши на клуба. Интересното е, че сателит на "черно-белите" е и друг третодивизионен тим – Рилски спортист (Самоков).