ЦСКА 1948 се класира за третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите, където ще изправи срещу Пафос. Треньор на кипърския отбор е роденият на 19 август 1973 година Хуан Карлос Карседо. БЛИЦ припомня, че испанецът беше много близо до договор с Левски през късната пролет на 2023 година. В последния момент тогава обаче сърбофилството в Наско Сираков проговори и той реши да назначи Саво Милошевнч. Впоследствие обаче и сделката с популярния сърбин пропадна и се стигне до назначението на Николай Костов.

Хуан Карседо е бивш помощник треньор на Унай Емери. Неведнъж е бил наричан неговата дясна ръка. Двамата са работили заедно в три топ европейски отбора  - Севиля, ПСЖ и Арсенал.

След като преговорите с Левски пропаднаха, Карседо избра офертата на Пафос. Начело на тима той спечели Купата на Кипър, който му даде европейски излаз.

Пафос елиминира трудно литовския Жалгирис с 3:0 след продължения вчера. Първата среща кипърците я бяха загубили с 0:1.

Клубът обяви вчера интересен трансфер. Пафос привлече 27-годишният хърватин Иван Шунич. Дефанзивният халф има доста богата визитка. Носил е екипите на Динамо Загреб, Бирмингам и Херта (Берлин). С фланелката на английския тим е записал 160 мача и е вкарал 7 гола в периода 2019-2022 година. Шунич ще бъде картотекиран за мачовете с ЦСКА 1948 година, първият от които е още следващия четвъртък.