Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев похвали отбора след равенството 2:2 срещу Италия в световна квалификация.

“Браво, могат и повече момчетата, но ни трябва повече време и тренировки. Нищо не се случва за 2-3 или четири месеца. О`кей, изключително съм доволен от отбора и публиката и не съм доволен от резултата. Бяхме по-добрия отбор с повече положения, надиграхме Италия. Не съм доволен от главния съдия, очаквах да бъде по-безпристрастен, но за жалост показа, че предпочита синия цвят пред белия. Имаше очевадни ситуации, в които италианците 3-4 пъти играха с ръка, една от които в наказателното поле. Свиреше леко фаулове за тях, нашите не ги вижда”, заяви Пенев.

"Изключително съм доволен, след като създаваме толкова много, не мога да ги изброя, голови положения срещу европейския вицешампион. Просто трябва да бъдем по-безпощадни пред вратата на противника, липсва ни хъс на професионалния убиец в наказателното поле. Не трябва да подскачаме, кой знае какво сме направили. Да, много добър мач, но труд, много труд и много пот, това е", каза още специалистът.

“Започваме изключително добре, аз съм максималист, оптимист и винаги се боря за победа. Щом не можахме, о`кей, продължаваме напред. Само можем да се радваме, че показахме характер и такова лице. Бих казал, че почти нищо няма за изчистване, дано продължим така и срещу Армения. Пак казвам, надиграхме ги, имахме повече положения, италианците ни вкараха два късметлийски голове”, завърши селекционерът./БЛИЦ