Люксембург постигна нещо почти немислимо – измъкна равенство 0:0 при гостуването си на Франция в двубой от нашата група на Световните квалификации. Срещата се игра на една врата, а „петлите“ отправиха над 20 изстрела. Гол обаче така и не падна.

Резултатът обаче е донякъде лош за България. Следващата среща на тима на Дидие Дешан е именно срещу „лъвовете“ на 7 октомври на „Васил Левски“. Франция е лидер в нашата група с 17 точки и ще гони задължителен успех, следвана от Швеция с 16 и Холандия с 13. България е на четвърто място с 12.

Провалът на Франция ни накара да се разровим в резултатите на „петлите“ и те показват, че тимът няма две поредни издънки в квалификации от 2009 година. Тогава те направиха две поредни равенства – като гост на Сърбия и домакин на Румъния.

В същото време обаче България е замесена и в най-големия провал на Франция в квалификации. Всички помним паметната победа с 2:1 на „Парк де Пренс“, а преди това „петлите“ се препънаха у дома и срещу Израел. Така в САЩ отиде четата на Димитър Пенев и по-късно се завърна с четвърто място.

Ще успеем ли да постигнем нов подвиг срещу Франция или момчетата на Дидие Дешан ще си отмъстят за издънката срещу Люксембург и ще осигурят участие на Мондиал 2018? Предстои да разберем на 7 октомври. Бъдете сигурни обаче, че "петлите" ще направят и невъзможното, за да не регистрират ново пропадане. 
НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​