Люпко Петрович е готов да се върне в "Левски". Агенция БЛИЦ намекна няколко пъти през последните дни, че сърбинът изчаква удобен момент, за да смени Николай Митов. Естествено, към момента Люпко се навърта около "Герена" в ролята на помощник-разузнавач на казахстанския Иртиш, с който "сините" направиха 0:0 в първия мач. Люпко за последно работи именно в Казахстан и е използван от Наско Сираков за ценни съвети. Истината обаче е, че е твърде вероятно опитният сърбин отново да се върне на "Герена".

"Връщането на Наско Сираков е добра новина за "сините". Той е голям левскар и по-важното - голям победител. С неговото завръщане "Левски" определено спечели. Не мисля, че може, той ще върне "Левски" там, където му е мястото. Сигурен съм, че скоро титлите и купите ще се завърнат на "Герена". Още повече, че на "сините" им предстои 100-годишен юбилей, който трялбва да се отпразнуав подобаващо", коментира Люпко Петрович в интервю за "Тема спорт".

На въпрос за слуховете, които тръгнаха, че може да е следващият треньор на "Левски", Люпко Петрович коментира: "А, по тази тема не сме разговаряли. Това го казвам сериозно. Не ми е предлагано да ставам треньор. Иначе знаете, обичам този клуб. Ако Наско ме покани, съм готов да се върна. Но засега няма такова нещо."

""Левски" трябваше да победи Иртиш. Игра по-добре, но за жалост не успя. Пропусна дори дузпа. Въпреки нулевото равенство ми се струва, че "сините" няма да имат проблем да продължат напред, защото са по-класният отбор. Теренът на Иртиш е добър и на него може да се играе футбол. А "Левски" има не лош отбор. Може да вкара няколко гола. Определено е по-силен от Иртиш и очаквам да продължи. 0:0 е много добър турнирет резултат. Сигурен съм, че "Левски" ще вкара гол или два в Казахстан, което ще го прати в следващия кръг", добави сръбският треньор.

Петрович изказа мнението си за състоянието на сегашния тим на "Левски: "Нужен е един централен защитник, товна се видя от всички. Освен това според мен са необходими още един халф и нападател. На този тим му трябва сериозен голмайстор. Такъв, който да оползотвори положенията. На "Герена" "сините" имаха такива, но не се възползваха от тях."

Люпко Петрович бе попитан и за коментар за Николай Митов: "Не е коректно, не съм аз човекът, който трябва да коментира колега. Той е млад човек, има доста перспективи пред него. Видях, че има качества. Няма да ме чуете да говоря лошо срещу колеги. Ще ви кажа само едно - ако Наско ме покани, аз ще се отзова. Готов съм. Още повече, че "Левски" има добър отбор."