Европейският шампион с Цървена звезда Люпко Петрович остана възхитен от играта на 17-годишния талант на Литекс Румен Руменов. Юношата, който по принцип е нападател, игра 90 минути като опорен халф срещу участника в Шампионската лига Клуж и се представи на ниво в едва третия си мач като титуляр сред мъжете.

"Учудвам се, че халфовата линия на Литекс, в която имаше момчета като този малкия, на 17 години, и Миланов, който е на 18, се представи толкова добре. До опитни футболисти като Сандриньо и Йеленкович тези двамата могат да израстат много. Аз умея да преценявам младите играчи. Спомнете си, че навремето казах, че Станислав Манолев един ден ще играе в голям западен клуб", заяви Петрович пред "7 дни спорт".

Португалската легенда Пауло Соулса също се появи на мача Литекс – Клуж (2:3). Той изгледа почти цялата среща в компанията на мениджъра Стойчо Стоилов, като старателно си записваше как играят младият Миланов и двете крила на Литекс Том и Дока. След срещата Соуса, който в момента е мениджър, сподели, че е впечатлен, че български отбор може да играе толкова грамотно.