Доскорошният треньор на ЦСКА Люпко Петрович наруши мълчанието си пред медиите, след като напусна "Българска армия". Точно 20 дни след като подаде оставка, сърбинът разкри какви са били причините да си тръгне в интервю за вестник "Тема Спорт". Той говори и за двубоя с Локомотив (Пловдив). Петрович бе на трибуните на "Лаута", но подчерта на няколко пъти, че не се меси в работата на треньора Милшо Крушчич, а е бил просто зрител на срещата. Носителят на КЕШ с Цървена звезда обаче загатна, че е възможно и занапред да работи с ЦСКА.

"Прочетох някои неща в медиите, че едва ли не съм още в ръководството и затова съм бил на мача. Но аз просто отидох да го гледам. Нямам нищо общо с отбора. Крушчич е талантлив и добър треньор, много работлив. Аз нито съм бил на тренировките, нито нищо. Бях няколко дни в Сърбия, след това се върнах в София. Пак казвам обаче, че не ходя на тренировките. Всичко е в ръцете на Крушчич, не е необходимо да му се помага. След мача заедно с директорите коментирахме играта, съдийството, пропуснатите възможности, но това не означава, че съм ръководител", сподели Петрович и категорично отрече, че някога може да води отново "червените".

"ЦСКА продължава да ме интересува, но повече никога няма да работя като треньор на отбора. Възможно е да помагам със селекцията, да гледам играчи за отбора. Може да съм като селекционер за ЦСКА, ако Гриша Ганчев иска да помогна по някакъв начин. Но с първия отбор съм приключил, това е затворена страница. Вярвам, че Крушчич е талантлив и мисля, че ще води успешно ЦСКА", допълни Люпко.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Той изгледа загубата на "Лаута", която беше първата след напускането му. След мача генералният мениджър Стойчо Стоилов отдаде поражението на мафията и на съдията Станислав Тодоров. Сърбинът също хвърли камъни в градината на рефера.

"Загубата от Локо (Пловдив) се дължи на много фактори. От една страна - голът беше от засада. От друга - съдията беше лош към ЦСКА. Позволи да се играе много остро и футболистите на ЦСКА не успяха да се разгърнат напълно. И третата причина, разбира се, са пропуските. След почивката отборът игра доста добре. Имаше шансове,трябваше да стигне поне до точка. ЦСКА можеше да се върне в мача и да обърне резултата”, коментира още сърбинът.

"Мога да кажа, че Ганчев не искаше да ме пуска да си ходя. Но аз вече не можех да понасям нещата около себе си. Щеше да стане проблем за здравето ми. Бях изморен и помолих Ганчев да ме освободи. Той ме увещаваше да остана, но аз го помолих да ме пусне. Не можех да понеса феновете да ми скандират: “Люпко, оставка!”. Затова си тръгнах. Такива неща не са ми необходими в живота. Това е истината, така я напишете. Сега Крушчич заслужава шанс. Трябва му и малко късмет, но има потенциал. В отбора има качествени и талантливи футболисти. Както и да го гледаме, Лудогорец е много близо до титлата. Но ЦСКА има още време да си поправи грешките и да постигне резултати", завърши Петрович.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020