Консултантът на ЦСКА Люпко Петрович говори пред "Тема спорт" броени дни преди старта на зимната подготовка. Сръбският специалист се връща в България в края на тази седмица. Треньорът Нестор Ел Маестро също ще пристигне в София най-късно до понеделник. Двамата ще проведат редица срещи с ръководството по отношение на зимната селекция. Петрович ще има дума по подбора на футболисти, като вече е гледал и няколко потенциални попълнения.

"Трябва да сме изключително прецизни със селекцията. Няма да бързаме, нито пък ще взимаме много футболисти. Необходимо е да подберем най-точните хора, просто защото нямаме право на грешка. Процесът на избор е дълъг и може да продължи повече от месец. Сега не гоним краен срок. Работим постоянно по селекцията, в контакт сме с доста хора, но като има нещо конкретно, тогава ще го обявим", каза Петрович.

"Аз се връщам в България в неделя и от понеделник съм на работа. В почивката изгледах на няколко пъти запис от вечното дерби (0:1). Исках да обърна внимание конкретно на този мач", допълни сърбинът.

Очаква се „армейците“ да вземат 3 попълнения през зимата, като едно от тях със сигурност ще е офанзивен халф. По-сериозен входящ трансфер може да има, ако се стигне до продажба на Десподов. Клубът обаче ще вземе решение за бъдещето на крилото в края на януари. „Червените“ се събират на 9-и (сряда), а за 13-и (неделя) е планирана първата открита за медиите тренировка.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019