Люпко Петрович вече не е треньор на Литекс, съобщава официалният сайт на клуба. Пред сръбския специалист има неотложни и важни семейни проблеми, които трябва да решава и той се прибира още днес в родината си. Още при назначаването му преди месец наставникът се е разбрал с клубното ръководство да помогне с каквото може в началото на сезона за стабилизирането на тима след отпадането от евротурнирите и работата му да продължи, докато бъде намерен подходящ треньор.

“Сърдечно благодарим на Люпко, че откликна на поканата ни да се завърне при нас в труден момент. Той изпълни своята задача успешно и ни помогна да стартираме добре шампионата. Винаги ще е наш приятел, на който ще разчитаме. Пожелаваме му успех”, заявиха от ръководството на Литекс.

Люпко Петрович пое тима от старта на шампионата и записа победа над Лудогорец с 2:0, равенство с "Левски" в София (2:2) и успех срещу Монтана с 2:1.

В последните няколко дни вече изтече информация, че заместник на Петрович ще бъде румънецът Лауренциу Регекампф. Бившият играч на "оранжевите" изгледа два двубоя - победите над Лудогорец с 2:0 и Монтана с 2:1.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015