Разгорещен спор се разрази в предаването „Спорно за спорта“ по телевизия BiT между Емил Коцев, доскорошен административен директор на ЦСКА 1948 и журналистът и привърженик на ЦСКА - Никола Дърпатов. Повод за словесната битка бяха въпросите за автентичността на “червения” клуб, финансирането на новия ЦСКА 1948 и задкулисието в родния футбол.

„Зарадвах се на изравнителния гол на Левски. Всичко, което се случва с убиеца на ЦСКА, ме прави щастлив. Убиецът на клуба е Гриша Ганчев“, заяви Коцев. „Литекс не може да претендира за наследник на ЦСКА, защото този Литекс би ЦСКА с 8:0“, категоричен е бившият директор на ЦСКА 1948, който бе заснет как се радва на гол на „сините“ срещу ЦСКА (2:2), а фотосът предизвика бурни дискусии.

„Не взимам пари, за да стана „авиатор“. Има морални хора в ЦСКА 1948 – Валентин Илиев и всички футболисти, и ако Кирил Домусчиев и Васил Божков помагат, те ще излязат с имената си. Те са достатъчно сериозни бизнесмени и ще го обявят публично“, категоричен бе Коцев

Според Никола Дърпатов обаче фирмата „Еко депозит солюшънс“ се управлява от секретарката на Кирил Домусчиев и въпреки това, участва в търга за емблемата на ЦСКА.

„Освен това, лицето Никола Газдов няма три милиона лични пари. Родител му е Теменуга Газдова, спонсор на Лудогорец“, аргументира се още Дърпатов.

„Мисля и знам, че има достатъчно заможни българи, които биха инвестирали. Нека търгът за базите е законен, да видим кой ще го спечели“, категоричен е Коцев.

Целият спор между двамата можете да видите във видеото: