За втора поредна година София ще бъде домакин на мачове от Шампионската лига по футзал с участието на българския първенец Амиго Северозапад. 

Срещите, които ще се проведат между 21 и 24 август в зала “Арена София”, ще дадат възможност на феновете на този набиращ все по-голяма популярност спорт да се насладят на изпълнения от най-висока класа. 

Тази година Амиго попадна в една група от предварителния квалификационен етап с представителите на Швейцария, Уелс и Сан Марино. На старта на надпреварата пред българска публика на 21 август, сряда, родният първенец ще се изправи срещу Фиорентино от Сан Марино от 18:30 ч. На следващия ден (22 август) съставът на треньора Делян Койчев ще срещне уелския Футзал Кимру отново от 18:30 ч., а в последния си двубой от Група B на 24 август, събота, Амиго ще играе с швейцарския Минерва. Срещата е от 13:15 ч. Всички двубои ще бъдат излъчени пряко по БНТ3.

Победителите от осемте квалификационни групи ще се класират за основния кръг на пресявките, който ще се проведе в периода 22-27 октомври. През миналата година момчетата на Делян Койчев се представиха отлично срещу отборите на АСА Тел Авив (Израел), Диамант Линц (Австрия) и Йоребро СК (Швеция) и само по-лоша голова разлика не им позволи да продължат към следващата фаза.

Също както и през 2023 г., и този път мачовете на Амиго на европейската футзал сцена ще имат благотворителен характер. Всички приходи от закупените билети ще отидат в помощ на 16-годишната Радост Жечкова и 7-годишния Мартин Димитров, които се борят с коварни заболявания.

Пълна програма на квалификационния кръг в зала “Арена София”:

21 август, сряда:
15:30 ч. Минерва (Швей) – Футзал Кимру (Уелс)
18:30 ч. Фиорентино (СМ) – АМИГО СЕВЕРОЗАПАД 

22 август, четвъртък:
15:30 ч. Фиорентино (СМ) – Минерва (Швей)
18:30 ч. АМИГО СЕВЕРОЗАПАД – Футзал Кимру (Уелс)

24 август, събота:
11:00 ч. Футзал Кимру (Уелс) – Фиорентино (СМ)
13:15 ч. АМИГО СЕВЕРОЗАПАД – Минерва (Швей)