Лидерът в Западната “Б” група Етър (Велико Търново) категорично е първи и по посещаемост на мачовете си в Западната „Б“ група с близо 3000 души средно на мач. Само три отбора в България имат повече – Лудогорец на Изток и Левски и Черноморец в „А“ група. За сравнение – преди седмица най-посетеният мач в елита бе Черно море – Локо (Пд) с 2700 души публика, докато във Велико Търново по същото време на „Ивайло“ имаше над 6000 зрители, които и при най-голямото намаляване от някои медии не бяха по-малко от 5000 души.

Етър не е допускал гол точно 405 минути в мрежата си в официален мач за първенство, сочи статистиката. За последен път “виолетовите” пуснаха попадение на 27 ноември, когато Георгиев от „Чавдар“ (Бяла Слатина) се разписа в 45-ата минута на мача за 2:0.

От този момент „болярите“ са вкарали три гола (два в същия мач срещу Чавдар) и един в Своге на Спортист, а вратата им остава неразпечатана срещу Банско, Малеш (Микрево), „Ботев“ (Враца) и Спортист (Своге). Заслугата за това е както на всички играчи в дефанзивен план, така и на вратарите Венцислав Димитров (270 минути без гол) и Марко Карканджиу (135 минути без гол).

Продължава и уникалната серия на отбора без загуба при новия треньор Велин Кефалов. Вече 12 поредни мача Етър не е губил за първенство, като натрупа 6 победи и 5 равенства (плюс едно анулирано реми срещу Ком-Миньор). С по-голяма серия е само шампионът и лидер в “А” група Литекс, който има 13 поредни победи и е без поражение от 16 мача насам. /БЛИЦ